Vuokra-asunnot

Asuntoja vapautuu ympäri vuoden ja vapautuvien asuntojen tilanne elää koko ajan.

Osa vapaana olevista asunnoista saattaa olla jo tarjottuna. Niitä emme pysty tarjoamaan tarjouksen voimassaoloaikana.

Asuntoon liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä asiakaspalveluun 040 553 3850 tai sähköpostilla.

Alta löydät listan tällä hetkellä vapaista ja vapautuvista vuokra-asunnoista. Kohteiden tiedot löydät kohteiden sivuilta.

Täytä asuntohakemus huolellisesti kaikkien tietojen osalta. Asuntohakemuksen sisällöllä on vaikutusta siihen, kuka vuokralaiseksi valitaan. Puutteellisesti täytetty hakemus sivuutetaan tai hylätään kokonaan.

Täytä ja lähetä asuntohakemus sähköisesti. Hakemuksesi on voimassa kolme kuukautta. Mikäli sähköinen hakemus ei onnistu. Täytä asuntohakemus paperisena ja tuo toimistollemme tai lähetä sähköpostilla.

Täytettävä asuntohakemus löytyy tästä.

Tietosuoja on meille tärkeä asia ja suhtaudumme siihen vakavasti. Haluamme varmistaa, että hakijoiden ja muiden sidosryhmien tietoja käsitellään lainmukaisesti ja ammattimaisesti. Tietosuojalomakkeen pääset lukemaan tästä.

Vanhusten ja palveluasuntojen hakijoille

Sastamalan kaupungin vanhusten asunnot haetaan samalla lomakkeella.

Tehostettua palveluasumista tarjoaa Pirkanmaan hyvinvointialue.

Asukasvalinta / Liitteet

Liitteet on toimitettava ennen mahdollisen vuokrasopimuksen allekirjoitusta.
Selvityspyyntö perustuu Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ohjeisiin (Arava- ja korkotukivuokra-asuntojen asukasvalintaopas 3.3.)

Tarvittavat liitteet:

  • tiedot tämän hetken bruttokuukausituloista
    (palkka-, työttömyyskorvaus-, eläketodistus, armeijassa olevalta palvelustodistus)
  • verotuspäätös ja erittelyosa viimeksi vahvistetusta verotuksesta (18 vuotta täyttäneiltä)
  • selvitys mahdollisesta varallisuudesta ja lainoista
  • kaikki ne asiakirjat, joilla katsotte olevan vaikutusta asunnon tarpeeseen: lääkärintodistus, raskaustodistus, asunnon irtisanominen, avioeropäätös tai päätös harkinta-ajasta.
  • yrittäjältä viimeinen tuloslaskelma ja tase sekä yrittäjän tuloselvityslomake
  • opiskelijatodistus
  • passi ja oleskelulupa

Hakijan varallisuutta tutkitaan sen selvittämiseksi, onko hakijalla riittävästi varallisuutta asuntoasiansa järjestämiseen ilman valtion tukea. Varallisuutena otetaan huomioon hakijaruokakunnan yhteenlaskettu varallisuus. Varallisuuden määrää laskettaessa hakijan omaisuus arvostetaan käyvän arvon mukaan. Käyvällä arvolla tarkoitetaan omaisuuden todennäköistä luovutushintaa (ei verotusarvoa).

Omaisuuden käyvästä arvosta voidaan vähentää ruokakunnan yhteenlaskettujen velkojen määrä, joista tulee toimittaa todistukset (esim. jäljennös lainan maksukuitista tai tiliotteesta, jossa näkyy lainan saldo).