Vuokra-asunnot

Asuntoja vapautuu ympäri vuoden ja vapautuvien asuntojen tilanne elää koko ajan. Siksi meillä ei aina ole mahdollisuutta tiedottaa kaikista vapautuvista asunnoista. Jos haluat hakea asuntoa, täytä asuntohakemus täältä.

Huom!Vapautuvat yksiöt tarjotaan asuntohakemusjonojen mukaan. Vapaana olevalla asuntojen asuntolistalla on myös tällä hetkellä tarjotut asunnot, joten kaikki listalla olevia asuntoja emme pysty tarjoamaan, vaan ne tarjotaan asuntohakemusjonejen mukaan.

Asunto ja asumiseen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä isännöitsijään, puh. 040 688 5318 tai sähköpostilla.

Alta löydät listan tällä hetkellä vapaista ja vapautuvista vuokra-asunnoista. Kohteiden tiedot löydät kohteiden sivuilta.

Täytä siis asuntohakemus huolellisesti kaikkien tietojen osalta. Asuntohakemuksen sisällöllä on paljon vaikutusta siihen, kuka vuokralaiseksi valitaan. Käytä siis aikaa ja vaivaa asuntohakemuksen täyttämiseen. Puutteellisesti täytetty hakemus sivuutetaan tai hylätään helposti kokonaan.

Täytä ja lähetä asuntohakemus kätevästi sähköisesti.
Jos sähköinen hakemus ei onnistu. Täytä asuntohakemus paperisena tuo toimistollemme tai lähetä sähköpostilla.

Lataa täytettävä asuntohakemus tästä.

Tietosuoja on meille tärkeä asia ja suhtaudumme siihen vakavasti. Haluamme varmistaa, että hakijoiden ja muiden sidosryhmien tietoja käsitellään lainmukaisesti ja ammattimaisesti. Tietosuojalomakkeen pääset lukemaan tästä.

Palveluasuntojen hakijoille

Sastamalan Vuokrataloilla ei ole erityisryhmien kuten vanhusten asuntoja, näitä voi kysyä Sastamalan Kaupungilta. Haettaessa ikäihmisten tavallista tai tehostettua palveluasumista, yhteydenotot Jenni Raitio puh. 040 134 2282.

Kun palvelusasumispaikka on järjestynyt, hakemus tulee toimittaa Sastamalan Vuokratalot Oy:n toimistoon yllä mainittuine liitteineen.

Asukasvalinta / Liitteet

Asukasvalinta tehdään sillä ehdolla, että asuntoon muuttaa vain hakemuksessa mainitut henkilöt.
Olosuhteiden muuttuessa hakemus on korjattava muutoksia vastaavaksi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Teidän on toimitettava pyydetyt selvitykset viimeistään ennen mahdollisen vuokrasopimuksen allekirjoitusta.
Selvityspyyntö perustuu Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ohjeisiin (Arava- ja korkotukivuokra-asuntojen asukasvalintaopas 3.3.)

Tarvittavat liitteet on toimitettava pyydettäessä ennen vuokrasopimuksen allekirjoitusta:

  • tiedot tämän hetken bruttokuukausituloista
    (palkka-, työttömyyskorvaus-, eläketodistus, armeijassa olevalta palvelustodistus)
  • verotuspäätös ja erittelyosa viimeksi vahvistetusta verotuksesta (18 vuotta täyttäneiltä)
  • selvitys mahdollisesta varallisuudesta ja lainoista
  • kaikki ne asiakirjat, joilla katsotte olevan vaikutusta asunnon tarpeeseen: lääkärintodistus, raskaustodistus, asunnon irtisanominen, avioeropäätös tai päätös harkinta-ajasta.
  • yrittäjältä viimeinen tuloslaskelma ja tase sekä yrittäjän tuloselvityslomake
  • opiskelijatodistus
  • passi ja oleskelulupa

Hakijan varallisuutta tutkitaan sen selvittämiseksi, onko hakijalla riittävästi varallisuutta asuntoasiansa järjestämiseen ilman valtion tukea. Varallisuutena otetaan huomioon hakijaruokakunnan yhteenlaskettu varallisuus. Varallisuuden määrää laskettaessa hakijan omaisuus arvostetaan käyvän arvon mukaan. Käyvällä arvolla tarkoitetaan omaisuuden todennäköistä luovutushintaa (ei verotusarvoa).

Omaisuuden käyvästä arvosta voidaan vähentää ruokakunnan yhteenlaskettujen velkojen määrä, joista tulee toimittaa todistukset (esim. jäljennös lainan maksukuitista tai tiliotteesta, jossa näkyy lainan saldo).